Fejlesztő vízi foglalkozások az Erzsébetligeti Uszodában

  AZ ERZSÉBETLIGETI USZODÁBAN 2020 MÁRCIUS 04-TŐL KEZDŐDŐEN FEJLESZTŐ VÍZI FOGLALKOZÁSOKAT TARTUNK (Baba-Mama, Baba-Papa Úszóprogram keretében)

  • Betöltött 3 hónapos kortól négy éves korig várjuk a jelentkezőket.
  • A foglalkozásokon való részvétel előfeltétele az előzetes bejelentkezés a programot koordináló és vezető babaúszás oktatónál RIBARICS LÍVIA (3630) 206-7310-es telefonszámon. Akadályoztatás esetén kérjük a befoglalt helyet szíveskedjenek lemondani, igy lehetőséget biztosítanak másnak a szolgáltatás igénybe vételére.
  • Napijegy: 3.700Ft. Áraink a medencében tartózkodó szülő belépőjét is tartalmazzák!  A négy alkalmas bérlet ára 12.500Ft. Testvérkedvezmény: bérlet ára -10%
  • A bérlet a megváltástól számított 6 hétig használható fel, betegség esetén orvosi igazolás bemutatása szükséges.- orvosi igazolás szükséges arról, hogy a babának nincs olyan szervi elváltozása, ami kizárja a babaúszáson való részvételt (első 5 alkalom egyikén elegendő leadni)

- combnál és hasnál is ÁLLÍTHATÓ GUMÍROZÁSÚ úszónadrág viselése KÖTELEZŐ (szobatiszta gyermekeknek is!), ez alá úszópelenka nem kell! (https://www.diapolo.hu/spl/258952/Uszopelenkak),

- a foglalkozásokon videofelvétel és fénykép készítése a védjegyhez fűződő szerzői jogok védelme miatt szigorúan TILOS, a foglalkozás előtt/után azonban megengedett 

- foglalkozáson (a medencébe) egy gyermek+egy szülő tud részt venni

- a medencébe beugrani tilos, a víz sekély, balesetveszélyes még a kisebb gyermekeknek is

- ha az oktató óra után elhagyja a medencét, mindenkinek távozni kell

- a foglalkozás előtt és után az oktató nem vállal felelősséget az uszodatérben tartózkodókért.

Mit kell magunkkal vinni? -

1.) állítható gumírozású úszónadrág 

Létezik belőle az eldobható változat, de sajnos ezek a pelenkák mindent kiengednek magukból és egy esetleges baleset esetén nagy költséget jelent a medence leengedése.

Kereskedelmi forgalomban kapható többféle mosható úszópelenka is, de sajnos azok a fajták, amelyeknek nem állítható gumírozású a comb és derékrészük, szintén nem nyújtanak kellő védelmet az esetleges kellemetlen meglepetések ellen.

A fent megadott linken vásárolható, hasnál és a comboknál is gumírozható, biztonságos úszónadrág, ami egyrészt szuper cuki, másrészt sokkal gazdaságosabb, mint az eldobható pelusok, ez alá ugyanis nem kell papírpelenka, így hamar megtérül az ára.

2.) törölköző,

3.) textil pelenka

4.)  az óra után a baba szomjas lesz, folyadékpótlásról mindenképpen gondoskodni kell


Hány hónapos kortól lehet uszodába menni a babával?

Három hónapos kortól lehet az uszodába látogatni, ekkora erősödik meg a baba immunrendszere annyira, hogy nyílt fürdőbe is bevihetjük.

Mi a teendőnk az első alkalommal az uszodában?

Légy türelmes, önmagaddal és a gyermekeddel is!

Nagyon fontos, hogy első alkalommal az anyuka legyen a vízben, hiszen a babának Ő jelenti a biztonságot.

Sokat éneklünk az órán (ismert gyerekdalokat) ezeket próbáld énekelni. A Te hangod nyugtatóan hat a babára. Mindig a gyermeked arcát nézd, sok mindent le tudsz olvasni róla, és így megóvod attól is, hogy nyeljen a vízből.

Ha elkezdünk járni, az órák tartalma szempontjából mennyire fontos a folyamatosság?

Fontos a rendszeresség, mert a gyakorlatok egymásra épülnek. A rendszeresség minden tevékenységnek az alapja, eredményt ebben a korban csak azzal érhetünk el.

Milyen hosszú egy foglalkozás?

A foglalkozás 40 perces, ebből 30 perc az oktató irányitása mellett zajlik, utána van rá lehetőség, hogy 10 percet a Szülő önállóan játsszon a babával.

Az etetést célszerű a foglalkozás utánra tervezni?

Etetni a babát fél, ill. később, amikor már többet merül minimum egy órával a foglakozás előtt érdemes. Az óra után folyadékot mindenképpen igényel, így gondoskodni kell a folyadék pótlásáról.

Mikor kezdődnek a babaúszás foglalkozások?

Minden szerdán délelőtt. Az első óra 8.15 kor indul. A gyermekek korosztályonként ÉS tudásszintekként vannak beosztva a csoportokba. Minden foglalkozásra előzetes bejelentkezés szükséges! Bejelentkezés az alábbi telefonszámon lehetséges: (+3630) 206-7310

Mekkora csoportlétszámra kell számítani?

Változó, időponttól, a tanult anyagtól függ, de maximum 15 fő lehet. Homogén csoportokkal dolgozunk, melyeket kor ÉS képesség szerinti bontásban hozunk létre.